הוספה לרשימת דיוור:
חיפוש באתר:
המשבר האקולוגי מאיים על ההישרדות שלנו
"צמיחה היא עגל זהב ולא המטרה. היא לא מלמדת כלום על איכות חיים ורמת חיים. צמ... להמשך
טורבינת רוח
משב רוח של חשמל חינם
טורבינת רוח לבניה עצמית ומידע מקיף על יצור חשמל מאנרגיית הרוח
אחת הדרכים היעילות והזולות להפיק חשמל חינם בכל מקום בעולם, הוא באמצעות הרוח.
טורבינת רוח הינה גנרטור זרם ישר, הממיר תנועה סיבובית לזרם חשמלי DC, ובכך טוען מצברים, מהם אפשר להוציא כוח חשמלי לשימוש ביתי או תעשייתי.
טורבינת רוח הינה מתקן בעל כנפיים מסתובבות, המוצבות על מתקן נייח בגובה של כמה מטרים ויותר (כדי ללכוד ביעילות זרמי אוויר), כנפיים אלה נראות כמו כנפיים של מאוורר גדול שבא במגע עם זרם אוויר, וכך יוצר תנועה סיבובית.
אל הכנפיים האלה מחובר גנרטור, שהינו בעצם מנוע DC בעל מגנטים מסתובבים וסלילים קבועים, ובעת הסיבוב חולפים המגנטים על פני הסלילים ויוצרים זרם חשמלי.
הזרם החשמלי היוצא מהטורבינה עובר דרך דיודות יישור זרם ((Diode, ומשם ממשיך ועובר דרך בקר טעינה מיוחד, המבקר ומספק זרם טעינה למצברים, ובצורה זו האנרגיה נאגרת באופן יציב וזמינה לשימוש גם בזמן בו אין רוח. ניתן לחבר למצברים אלה תאורה במתח נמוך (כגון תאורת לד), או למשוך כוח חשמלי באמצעות ממיר מתח 220V, ולהפעיל כל צרכן חשמלי ביתי שרוצים. הכוח המתקבל באמצעות טורבינת הרוח יהיה ביחס ישיר לגודל הכנפיים של הטורבינה, למהירות הרוח ולעצמת הגנרטור המחובר לכנפיים.
- - טרם בניית טורבינת רוח, מומלץ לקרוא את דף טורבינת רוח בויקיפדיה
- - מידע מקיף וממצא ניתן למצוא בדף טורבינת רוח בויקיפדיה באנגלית
- - מנוע מגנטים - גנרטור לטורבינת רוח לרכישה בחנות עולם חדש
GeneMotor
אחת הדרכים היעילות והזולות לבנות טורבינת רוח יעילה, היא באמצעות שימוש במנוע חשמלי Brushless motor, שבנוי בבסיסו ממגנטים מסתובבים ומסלילים נייחים. פרי פיתוח חדש שלנו בשיתוף עם חברת Greentime Technology הוא מנוע מיוחד שמותאם להפקת כוח חשמלי מטורבינות רוח.
זהו מנוע DC המיועד במקורו לתנועה סיבובית, רק שהוא עובר פיתוח נוסף והסלילים בתוכו שונו כך שיתאימו להפקת אנרגיה מתנועה סיבובית, בצורה היעילה ביותר שניתן.
מכיוון שגנרטורים לטורבינות רוח הינם מוצר יקר ומיוחד, פיתחנו מוצר ייחודי שיכול להתאים לכל כיס, ובכך כל אדם יכול לבנות לעצמו טורבינת רוח בחצר ביתו או על גג הבניין שלו, בעלות של כמה אלפי שקלים בלבד.
אנו מספקים את ה GeneMotor כיחידה נפרדת, וכמו כן גם את בקר הטעינה ואת מיישר הזרם.
[חשוב לנו לציין שאנחנו יכולים לספק לכם את החלקים הבסיסיים לבניית הטורבינה, ואת שאר העבודה (גם של בניית הלהבים) יהיה עליכם לעשות בעצמכם.
מתאים בעיקר למי שיש לו יכולת וכלי עבודה מתאימים, כמובן בצירף הידע המתאים ויכולת לימוד עצמית מסויימת.]
נתונים טכניים
- הספק מרבי 750W
- זרם מרבי 21A
- מתח עבודה 12-48V
- קוטר כללי - 242 ס"מ
- רוחב ציר כללי - 242 ס"מ
- משקל 6.35 ק"ג
- אחריות 12 חודשים
- כושר משיכה - 230 ק"ג
- עצמת רעש 55DB
איך אוגרים את החשמל?
הדרך הפשוטה ביותר לאגור את החשמל היא באמצעות מצברי פריקה עמוקה. מדובר במצברים נטענים שאוגרים את עודפי החשמל שמיוצרים ע"י טורבינת הרוח, ומאפשרים ניצול הכוח החשמלי בכל זמן רצוי.
המצברים הנפוצים לשימוש במערכות סולאריות וטורבינות רוח, הן מצברי ה"ג'ל עופרת", שהינם מצברי עופרת חומצה שמקום חומצה משתמשים בג'ל שאינו נדיף וגם לא נשפך מחוץ למצבר.
למצברי ג'ל עופרת אורך חיים של עד 300 פריקות וטעינות מלאות, מה שבדרך כלל יאפשר איתם עבודה של כמה שנים במערכת טורבינת רוח, וזה לגמרי תלוי באופן השימוש בהם.
אם למשל עיקר צריכת הזרם שלכם תהיה בשעות בהן אין רוח, זה אומר שהמצברים יעבדו קשה ואורך החיים שלהם יתקצר. אם למשל תרכזו את צריכת החשמל שלכם למשך שעות הרוח, המצברים יאריכו ימים, מכיוון שאז האנרגיה תעבור ישירות מה GeneMotor אל הצרכן הביתי שלכם, והמצברים יעבירו דרכם מעט זרם בלבד.
סוגי מצברים
במידה ותרצו לחבר לטורבינת הרוח שלכם מצברי פריקה עמוקה, תוכלו לרכוש מאתנו מצברי ג'ל עופרת איכותיים (מתוצרת חוץ), או אם תחליטו ללכת על סוללת ליתיום איכותית של חברת Samsung, נוכל לבנות עבורכם את הסוללה בצורה מותאמת לצרכים שלכם בדיוק, וכך תיהנו ממערכת חשמלית שתחזיק למשך שנים רבות של הפקת חשמל ירוק וחינמי.
באיור הבא ניתן לראות את צורת חיבור המנוע למיישר הזרם - - - >
בניה עצמית של טורבינת רוח
אנו מעודדים אתכם לבנות לעצמכם את טורבינת הרוח שלכם ולחסוך אלפי שקלים!
כיום, טורבינת רוח מוכנה בהספק של 100W עולה בין 5000-7000 ₪.
אם מעוניינים בטורבינות רוח בהספקים של 1000 וואט ומעלה, המחירים מטפסים בקלות למעל 10000 ש"ח ליחידה, וזה כמובן לא כולל את ההתקנה.
אנחנו מציעים לכם לבנות לעצמכם את טורבינת הרוח שלכם מה GeneMotor כשתוכלו לקבל טורבינה עובדת בהספק של 750 וואט, בעלות כוללת של כ 5000 ₪ !! (לא כולל מצברים)
עלות הגנרטור (שהוא בד"כ החלק היקר) היא 2800 ₪, ואת שאר החומרים תרכשו בחנות חומרי בניין.
כמה חשמל אקבל מהטורבינה?
כשמדובר בטורבינת רוח של 750 וואט, שעובדת בממוצע של 8-10 שעות (בהספק מלא - רוח חזקה), כמות החשמל שתתקבל היא בין 5-7 קילוואט שעה. אם גרים באזורים בהם יש יותר שעות רוח, אז כמובן שניתן להגיע לתוצאות טובות יותר. תלוי בכמות הרוח ובגודל הכנפיים שבניתם לכם.
ככל שהכנפיים יהיו גדולות יותר, כך הם יצליחו לסובב את ה GeneMotor גם כשיש רוח חלשה.
בוידיאו הבא ניתן לראות פרוייקט מושקע של בניית טורבינת רח ממנוע DC Brushless motor, בוידיאו זה הכנפיים נבנו מפיברגלאס גלי שמיועד לכיסוי גגות, מה שדורש השקעה של זמן עבודה רב. ניתן לבנות את הלהבים מפיסות אלומיניום בצורה הרבה יותר קלה ופשוטה
להבים / כנפיים Wind Turbine Propeller
כאן יש מידע לגבי בניית הלהבים ומידע שימושי נוסף
http://electriworks.com/Wind/Making_a_Custom_Wind_Generator.aspx
וידאו שמסביר על בניית להבים פשוטה
https://www.youtube.com/watch?v=sJney4Y8b5c
כאן דוגמא פשוטה לשימוש באופנים עם טורבינה אנכית מקופסאות פלסטיק
https://www.youtube.com/watch?v=lZZHoEATu7s
קניית להבים באי ביי
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=wind+generator+blades&_frs=1
תמונות של להבים לטורבינה
http://store.mwands.com/images/products/falmch5.jpg
http://image.dhgate.com/upload/spider/b/590/504/b_dp3ll5504590_1.jpg
http://www.reuk.co.uk/OtherImages/vawt-blade-set.jpg
ומידע מקיף נוסף לגבי שימוש במנוע HUB כגנרטור לטורבינת רוח
http://www.watchtv.net/~rburmeister/smart.html
ובאיור הזה ניתן ללמוד את צורת הבניה הנכונה של טורבינת הרוח - - - >
כמה טורבינות GeneMotor אני צריך כדי להפסיק לשלם חשמל?
צריכת חשמל ממוצעת של בית בישראל היא כ 7-15 קילוואט שעה ליום.
כדי לחשב את כמות החשמל שאתם צורכים, הסתכלו על חשבון החשמל הדו חודשי שלכם, וחלקו את הסכום לשניים כדי לקבל את הצריכה החודשית, ואז הכפילו את הסכום ב 0.6 כדי לקבל את כמות הקילוואט שאתם צורכים בחודש.
אם למשל החשבון הדו חודשי שלכם הוא 600 ₪, זה אומר שאתם צורכים 6 קילוואט לכל יום, ואם יש לכם רוח טובה באזור, אז טורבינת רוח אחת יכולה לחסל לכם את חשבון החשמל.
הנה כאן תמונה של אדם שבנה לעצמו טורבינת רוח מה GeneMotor
אנו נשמח לסייע לכם במידע ועזרה טכנית לגבי בניית טורבינת הרוח שלכם, וכמו כן לספק לכם את החלקים החשמליים של המערכת.
במידה ותרצו טורבינת רוח מוכנה, נשמח לתת לכם הצעת מחיר.
מה היתרון על פני פאנלים סולאריים?
מכיוון שפאנלים סולאריים עובדים על אור השמש בלבד, הפקת החשמל שלהם מוגבלת לשעות השמש, והניצולת המקסימאלית שלהם תהיה כשהשמש נמצאת בזווית אנכית לפאנלים. בשעות הקיץ יהיה לנו ניצולת של 6-8 שעות שמש בלבד, ובימי החורף הניצולת יכולה לרדת ל 3-4 שעות. נתון זה אומר שאם יש לנו פאנלים של 1000 וואט, הם יפיקו לנו ממוצע של 6-8 קילוואט בקיץ, ובימי החורף 3-4 קילוואט ביממה.
טורבינת רוח כמובן שאינה מושפעת מאור וחושך, והיא תמשיך להפיק חשמל כל עוד הרוח נושבת. לפי הנתון הזה יש להניח שבימי החורף תפוקת החשמל תעלה בזכות הרוחות החזקות, וכך גם במשך הלילה.
כשמתקינים מערכת סולארית, יש לרכוש כמות מצברים גדולה כדי שתספק לנו חשמל לשעות החשכה, שם נצרך לרוב החלק העיקרי מצריכת החשמל של רוב הבתים. במקרה של טורבינת רוח נזדקק לכמות מצברים קטנה בהרבה, מכיוון שבמשך כל שעות היממה תיתכן רוח, ויש מקומות בארץ בהם הרוח נושבת באופן רציף.
וכידוע, מצברים הם החלק המתכלה של כל מערכות ייצור האנרגיה הירוקה, ויש להחליפם אחת ל 3-5 שנים בממוצע.
אם אתם גרים באזור בו הרוח נושבת בעצמה חלשה, אז ייתכן ויהיה לכם נכון לשלב התקנה של פאנלים סולאריים וטורבינת רוח במקביל, ובכך תפיקו את הניצולת הגבוהה ביותר כששניהם יעבדו יחד בשילוב.
למה דווקא GeneMotor?
באופן עקרוני ניתן להשתמש בכל מנוע זרם ישר בעל מגנט מסתובב, בכדי להפיק חשמל מתנועה סיבובית, אך למנועי זרם ישר יש כמה חסרונות, אל מול ה GeneMotor.
במקום זה ראוי לציין ולהדגיש, שאין להשתמש במנועים בעלי רוטור סלילים, או באלטרנטור של רכב. ניתן לבנות טורבינת רוח רק ממנועים בעלי מגנט מסתובב!!
החיסרון הבולט של מנועי ה DC הוא, שבמהירויות נמוכה הם יפיקו זרם קטן (או בכלל לא), וכך יוצא שכל זרמי האוויר הקטנים לא יטענו את המצברים.
למנועי DC יש לרוב גוף בעל קוטר קטן יחסית, מכיוון שהם מיועדים להפקת כוח תנועה ולא להפקת חשמל. מכיוון שכך הם בנויים, הם יתחילו להפיק חשמל רק במהירות סיבוב גבוהה יחסית למנועי ה HUB, להם גוף רחב, ולכן תנועת המגנטים יחסית לסלילים תהיה מהירה יותר ברוח חלשה.
היעילות הכללית של מנועי DC תהיה 50-60%, בזמן שה GeneMotor מגיע עד ל 90% יעילות. (יעלו מחושבת בכוח שמושקע בסיבוב הלהבים, אל מול כמות החשמל המופקת בפועל.
חיסרון נוסף של מנוע זרם ישר הוא, שהם לרוב דורשים טיפול תקופתי, במיוחד אם המנוע נמצא חשוף לשמש, גשם ורוחות, מה שמבקש לעלות אליו אחת לשנה ולפרק אותו מהמתקן, כדי להחליף לו מיסבים או לנקות מתוכו חלודה.
ה GeneMotor בנוי בצורה כזאת שהמכללים הפנימיים שלו אטימים לכניסת מים, וגם המיסבים שלו מוגנים מפני כניסת מים ואבק.
שרטוט נוסף לחיבור מיישר זרם בבניה עצמית לטעינת מצברים - - - >
ה GeneMotor בנוי בצורה פשוטה ביותר, הוא מורכב בתוכו משורה של מגנטים מסתובבים, ומליבה של סלילים מלופפים, מה שמקנה לו אמינות מרבית.
יהיה פשוט לומר שבעצם אין בו מה שיכול להתקלקל, מעבר להחלפת מיסבים אחת לכמה שנים (עלות של כ 50 ש"ח לזוג מיסבים).
אישורים, התרים ותקנים
החוק בישראל אומר נכון להיום (2014), כי קיים פטור מקבלת היתר להתקנה של טורבינת רוח בהספק של עד 1 קילוואט (1000W) .
באתר משרד התשתיות, האנרגיה והמים כתוב: " הפעלת מתקן ייצור חשמל על ידי טורבינת רוח - טורבינת רוח הינה מתקן חשמלי לכל דבר, אשר התקנתו והפעלתו כפופים לעמידה בדרישות והוראות חוק החשמל ותקנותיו. אין צורך בהיתר לטורבינת רוח בהספק עד 1 קו"ט. להפעלת טורבינת רוח קבועה בהספק העולה על 1 קו"ט, נדרש היתר של מנהל ענייני החשמל במשרד האנרגיה והמים. "
פטור זה אומר שכל אזרח בישראל יכול בקלות להתקין בביתו את ה GeneMotor שהספקו לא עולה על 750W, ועם זאת הוא מייצר חשמל בצורה יעילה וטובה.
מידע חשוב למי שרוצים לקנות ולבנות טורבינת רוח
פרוייקט ה GeneMotor נמצא כרגע בחיתוליו, זה מיזם שהחלטנו עליו כדי לקדם את יצור החשמל הירוק בארץ, כדי שכמה שיותר אנשים יתחברו לכוחות הטבע ויקבלו חשמל נקי.
גוף המחולל הוא גוף מנוע שנראה בדיוק כמו מנוע של אופניים חשמליים, מהסוג של ה 9" , והמחולל הזה יכול עקרונית לספק 1KW במקסימום שלו, אך במצב רגיל יספק 600-800W, תלוי במהירות הרוח ובגודל הכנפיים.
איך קונים?
ניתן להזמין מאתנו את ה GeneMotor בלבד בעלות של 2800 ש"ח
בקר טעינה של 360W בעלות של 320 ש"ח (ניתן לחבר כמה בקרי טעינה במקביל)
ומיישר זרם 35A בעלות של 270 ש"ח.
באתר זה תוכלו להזמין להבים לטורבינת הרוח
http://www.windgenkits.com/vcom/index.php?cPath=34
יכול לעניין אותך גם:
ריכזנו לכם כאן סרטוני וידיאו של טורבינות רוח לבניה עצמית, בעזרתם תוכלו לקבל רעיונות ולהגדיל את היצירתיות לבניית טורבינת הרוח שלכם.
- http://netzeroguide.com/homemade-wind-turbine.html
- http://www.turbine-generator.cn/vertical-axis-300w.html
- http://www.newhomewindpower.com/homemade-wind-power.html
- https://www.youtube.com/watch?v=JaXetdbFCxY
- https://www.youtube.com/watch?v=mSjkHfAH9Eg
- https://www.youtube.com/watch?v=LpXrISTABZQ
- https://www.youtube.com/watch?v=g0tiiA52ec8
-
http://www.makeenergynow.com/how-to-build-a-wind-generator-at-home/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
וידיאו - בניה עצמית של טורבינת רוח
רעיון יצירתי של בניית מדחף לטורבינת רוח, מחביות פלסטיק ריקות. |
מדחף מעץ ופרספקס - חלק - 1 |
מדחף מעץ ופרספקס - חלק - 2 |
מדחף מעץ ופרספקס - חלק - 3 |
הרעיון הבסיסי שעומד מאחרי גנרטור מגנטים. הדגמה פשוטה של דיווש אופניים ליצירת טעינה למצברים. |
תגובות לטורבינת רוח:
-
שאלה
מאת: אדיר16 באוקטובר, 2019
כמה וואט יספיקו. בשביל להפעיל מזגן חצי כוח סוס על סירה בים
תגובה חדשה | -
טורבינת רוח
מאת: miriam17 בדצמבר, 2018
מעונינת לקנות את המנוע וליצר בעצמי .או אם יש לכם כבר מערכת מוכנה אשמח לשמוע
תגובה חדשה |-
בבקשה
מאת: עולם חדש19 במרץ, 2019
מוזמנת להתקשר אלינו ונשלח אלייך את המנוע
ימים טובים
צוות עולם חדש
תגובה חדשה |
-
בבקשה
-
טורבינת רוח
מאת: צבי31 במאי, 2018
אני מעוניןבמערכת ליצור חשמל להפעלת מנוע ביו 3-5 כ''ס אשמח אם תוכלו איתי קשר 0504150404 או 0584104400 תודה מראש צבי יוספוביץ פ''ת
תגובה חדשה | -
מהירות רוח
מאת: ששון8 באפריל , 2018
אני גר במקום גבוהה ויש תמיד רוחות בערך של 30 קמ"ש כמה חשמל אני יכול להפיק האם רוח כזו מספיקה?
תגובה חדשה | -
חיבור למע קימת
מאת: אבי22 במרץ, 2018
ברצוני להוסיף טורבינה שלכם למערכת סולארית עובדת
מסוג סולאר איג SOLAREDGE
האם ישנה אפשרות טכנית כזו?
תודה
אבי
0544204440
תגובה חדשה | -
טורבינת רוח
מאת: אירית20 במאי, 2017
מעוניינת בהצעה לטורבינה
05284...
תגובה חדשה | -
לעסות עסקימ
מאת: נביל מרשי28 בינואר, 2017
אני גר בשכונה עמ הרבה רוח מעוניין להתעסק בזה
תגובה חדשה | -
מאת: שרון21 בנובמבר, 2016
כמה עולים אצלכם החלקים שאינם הטורבינה עצמה כלומר - המיישר זרם והגנרטור?
תגובה חדשה | -
חשמל ביתי
מאת: ניר9 באוקטובר, 2016
-
אנא פרט את תגובתך
מאת: הדס - שירות לקוחות/תמיכה טכנית25 באוקטובר, 2016
שלום ניר,
אנא פרט את תגובתך כדי שנוכל להשיב
הדס - עולם חדש
תגובה חדשה |
-
אנא פרט את תגובתך
-
טורבין רוח לבית
מאת: גור קריינדלר21 בספטמבר, 2016
שלום אני גר בחיפה בשכונת רמת נשיא יש אצלנו רוחות חזקות ואני מוניין להפיק אנרגיה כדי להזיל את עליות החשמל אך אני עושה ומי יכול לבנות
תגובה חדשה |-
טורבינה להפקת חשמל
מאת: הדס - שירות לקוחות/תמיכה טכנית2 באוקטובר, 2016
שלום גור,
בשלב זה אנחנו יכולים לספק את הגנרטור עצמו, אך לא את שאר חלקי הטורבינה.
מתאים למי שיש להם ידע ויכולת טכנית לבנות בעצמם טורבינת רוח.
ימים טובים
הדס - עולם חדש
תגובה חדשה |
-
טורבינה להפקת חשמל
-
טורבינת טעינה
מאת: דוד יהודה23 באוגוסט, 2015
מבקש לרכוש טורבינה להטענת מערכת סולרית.
תגובה חדשה |-
טורבינה
מאת: service - neworld2 באוקטובר, 2016
שלום דוד,
כרדע אין לנו טורבינות רוח מוכנות למכירה.
אם תרצה לבנות בעצמך טורבינה (דורש ידע ויכולת טכנית) נוכל לספק לך את הגנרטור ואת מיישר הזרם.
ימים טובים
הדס - עולם חדש
תגובה חדשה |
-
טורבינה
-
מועניין בטורבינה ביתית
מאת: סולימן4 באוגוסט, 2015
-
בניית טורבינת רוח
מאת: service - neworld2 באוקטובר, 2016
שלום סולימן,
אנא ראה את תשובותיי האחרות לגבי טורבינת רוח.
ימים טובים
הדס - עולם חדש
תגובה חדשה |
-
בניית טורבינת רוח
כתוב הערה חדשה: